Stargatepainting


ART av Tanja Olsson

   

 
Hem GALLERI Utställningar OM TANJA OM BIOGRAFI OM TANJAS KONST KURSER Kontakt LÄNKAR

BIOGRAFI

"Become the star you already are!"


"When I see I am nothing, 

that is wisdom.

When I see I am everything, 

that is love.

Between theese two my life flows."(Sri Nisargadatta Maharaj)Hela mitt liv har varit "livet i konsten" och jag har kommit till insikten att konsten att leva är en driftkraft som manifesterades av olika former i mitt liv.

Att måla och skapa har varit en viktig del av min tillvaro även i de mest svåra stunderna i mitt liv. Detta är glädje och terapi för mig och för den som tittar på dessa verk.

Färger har alltid varit en del av min passion. Den färgrik värld, jag lever i, återger jag på mina målningar: ”Den Gudomliga mystiska, ouppnåeliga, omtalade, magiska, den kosmiska, den ursprungliga energin, det Ljuset vi kom inifrån…"

Två gånger var jag med bilolyckan: år 1999 och år 2004 då skulle jag inte ha överlevt eller klarat mig någorlunda bra, även bilen var helt kvaddat, i synnerhet den andra gången, har jag behållit livet!

När bilen började volta såg jag ett Ljus (Eller vad man än vill kalla den för! Spelar ingen roll), och tyst sade: "Gode Gud, jag är i Dina händer!" Upplevelser av ljuset, lugn, fullkomlighet, allomfattande kärlek finns fortfarande kvar efter denna företeelse så fort jag målar.

Efter denna händelse har mitt liv blivit helt annorlunda. Från oktober 2007 öppnades energikanalen uppifrån och sedan dess har jag målat (kanaliserat) över flera hundra tavlor och ikoner av olika motiv, tekniker, storlekar och färger. I Ryssland och i Sverige har jag utbildat mig i konst på högskolenivå för många år tillbaka.

Efter 2007 har jag ytterligare skolat mig inom konst i Frankrike, Ryssland, Sverige, Finland och har haft nära 35 olika utställningar i Europas stora huvudstäder. Jag bara målar och har det som terapi och passion.

Stark dragningskraft ledder mig till Valamokloster i Finland, där jag på nära en månad åstadkommit över åtta välsignande i Valamoklostret, och, med alla konstens regler, ikoner och åtta har påbörjat.

Min hand som aldrig tidigare målat ikoner! All min smärta – den fysiska och den själsliga, genom tårar och skratt, hopp och förtvivlan, bönor och sång, under tiden jag målade, transformerades i kärlek, ödmjukhet och acceptans. Jag fann på nytt mina ryska rötter, min styrka och värdighet.

Jag tror att livet är ett Guds verk. Man behöver inte övertala mig om huruvida finns Det eller inte - jag har mina upplevelser av Den energin, som förmodligen ger oss liv, och nu vet jag att kraften finns och vakar över oss! Jag respekterar filosofi i alla religioner, vilket inspirerar mig och hjälper mig att förstå min egen existens.

Tack vore upplevelse av Ljus och innerlig kärlek, färgas mina målningar av dessa starka upplevelser. Det handlar inte om hantverk! Det handlar om att öppna sitt hjärta och ta fram det Gudomliga var och en av oss har inom sig!​

Lev livet oavsett

 "What your story is!"


Läs mer»

Läs mer»

Copyrigt: Tanja Olsson | Hemsida med Sitoo